Financiar

#arcelormittal #siderurgie #strategie #restructurare #criza

Ce strategii adopta un gigant din siderurgie pus la pamant de criza economica

combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati , unul dintre activele aflate in mana magnatului de origine indiana Lakshmi Mittal , si-a schimbat pentru a doua oara in sase luni strategia pentru 2009, in conditiile in care primele masuri de restructurare anuntate nu au avut efectul scontat. Astfel, oficialii combinatului au hotarat sa renunte la cateva unitati de productie, sa reduca o parte din cheltuieli si sa disponibilizeze angajati. Cat de eficiente sunt insa si aceste masuri?

La inceputul anului, managerii companiei estimau o redresare a afacerilor, insa acest lucru nu s-a intamplat, fortandu-i sa recurga la masuri si mai drastice, relateaza Business Standard.

Potrivit directorului executiv al ArcelorMittal , Augustine Kochuparampil, in acest an, se va folosi doar 40 - 45 de procente din capacitatea combinatului, rezultand in scaderea productiei de la 3,9 milioane de tone de otel pe an la doua milioane de tone. In ultimul timp, comenzile au scazut cu 60%, iar preturile la otel s-au redus la jumatate, chiar si pe pietele mai putin afectate de criza.

Dupa o investitie de 100 de milioane de dolari, conducerea companiei a hotarat sa inchida bateria de cocsificare de la Galati si au sistat si importul de cocs de la subsidiara din Polonia.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea