Financiar

#prognoza crestere economica #comisia europeana

CE reduce prognoza de crestere a Romaniei

Comisia Europeana (CE) a redus prognoza de crestere economica a Romaniei, pentru 2009 si 2010, la 1,75 procente, in scadere de la 4,7 procente si, respectiv, la 2,5 procente, de la 5 procente.

Decizia a fost luata din cauza dificultatilor de pe pietele de credit, deteriorarii indicilor de incredere si inrautatirii conditiilor de pe piata muncii, potrivit reprezentantilor Comisiei Europene.

De asemenea, Bruxelles-ul estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va ajunge la 7,5% din produsul intern brut, in timp ce guvernul vorbea de un deficit de 2%. Pana in 2010, politicile actuale ar adanci dezechilibrul fiscal pana la 7,9% din PIB, potrivit prognozei Comisiei Europene.

Potrivit analistului economic Radu Limpede, aceasta estimare a CE este "hazardata". "Romania ar putea fi izolata de o asemenea racire , pentru ca nu suntem atat de dependenti de exporturi , asa cum sunt Ungaria, Cehia sau Slovacia," a spus Limpede pentru The Money Channel.

"Mi-e teama ca e o joaca, o extrapolara facuta intr-un birou. Cred ca guvernantii se vor feri sa vina cu o cifra foarte diferita de cea de 2% si cred ca adevarul este mai aproape de estimarea guvernului," a adaugat el.

  •   2009-01-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii