Financiar

#ce #deficit excesiv #cheltuieli publice

CE incepe procedura de deficit excesiv impotriva a sase tari

Comisia Europeana a inceput miercuri prima etapa a procedurii de deficit excesiv impotriva a sase tari, dupa ce aceasta a incurajat, in repetate randuri, stimularea cheltuielilor publice ca masura de relansare economica , a declarat joi ministrul francez al economiei, . Aceasta a dezaprobat atitudinea institutiei prin care isi invalideaza propriile decizii.

Tarile impotriva carora CE a declansat procedura de deficit excesiv bugetar sunt Franta, Spania, Grecia, Irlanda, Letonia si Malta.

Comisia Europeana isi invalideaza propriile decizii, a reiesit din declaratiile , Christine Lagarde , vizavi de intentia CE de a institui procedura de deficit excesiv bugetar impotriva a sase state membre, relateaza AFP. Aceasta a afirmat ca institutia insasi le-a cerut tarilor membre sa realizeze ca masura de relansare economica.

"Comisia Europeana ne-a cerut in urma cu o luna si jumatate sa facem cheltuieli publice , pentru ca aceste cheltuieli si investitiile publice sunt cea mai buna cale de a ne relansa economiile", a declarat Lagarde pentru postul de radio RMC.

"Nu se poate ca pe de o parte sa ne spuna sa sustinem cresterea prin , finantandu-le cu riscul adancirii deficitului, si pe de alta parte sa ne invinuasca", a adaugat aceasta.

Potrivit declaratiilor ministrului francez , "15 state ale Uniunii urmeaza sa depaseasca in urmatoarele luni limita de deficit" impusa de .

Procedura de deficit excesiv presupune, prin recomandari concrete, exercitarea de presiuni asupra statelor vizate, pentru ca acestea sa-si reduca deficitele la limita impusa de UE, de 3% din produsul intern brut (PIB), si poate merge pana la adoptarea de sanctiuni.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea