Financiar

#polita rca #rca

Ce este si unde se poate incheia o polita de asigurare rca?

Polita de asigurare RCA (Raspundere Civila Auto), este o polita de asigurare obligatorie, pe care trebuie sa o plateasca toti proprietarii de autovehicule, pentru a putea sa circule cu masinile respective.

In cazul in care exista proprietari de autoturisme care circula cu masinile fara a avea platita o polita de asigurare, sau in cazul in care polita de asigurare pe care o au este expirata, acestia vor avea de suportat consecinte destul de grave, printre care o amenda usturatoare, si nu numai.

Cei care circula cu masina fara a avea o polita de asigurare valabila, se pot alege si cu retinerea certificatului de inmatriculare, dar si cu retinerea placutelor de inmatriculare.

Mai mult decat atat, cei care circula cu masina fara a avea incheiata o polita de asigurare valabila, in cazul in care sunt vinovati de producerea unui accident rutier, cu siguranta vor trebui sa depagubeasca celalalt sofer implicat in accidentul rutier.

Ei bine, referitor la polita de asigurare RCA trebuie sa mentionam faptul ca aceasta este obligatorie si are un scop foarte bine definit. Scopul unei asemenea polite de asigurare este acela de a despagubi soferii nevinovati implicati in accidente rutiere. Acestia vor fi despagubiti de catre firmele de asigurari la care au incheiata polita de asigurare soferii vinovati de producerea accidentului.

Referitor la aceste polite de asigurare RCA, trebuie mentionat faptul ca ele se pot incheia pe o perioada de un an de zile, sau pe o perioada de 6 luni de zile, insa exista si situatii speciale, atunci cand o polita de asigurare RCA se incheie pe o luna de zile. Aceasta situatie este intalnita in momentul in care discutam despre autoturismele care au numere provizorii si care urmeaza sa fie inmatriculate in Romania.

Un alt amanunt foarte important referitor la politele de asigurare si la accidentele rutiere, este acela ca in cazul in care se produce un accident rutier, conducatorii auto implicati in accidentul respectiv, daca acesta s-a soldat doar cu pagube materiale, pot ajunge la o intelegere amiabila.

Acest lucru inseamna ca trebuie sa se incheie o constatare amiabila printr-un formular, care se va depune apoi la o companie de asigurari, astfel incat soferul nevinovat sa fie despagubit.

Ei bine, referitor la aceste polite de asigurare RCA, trebuie mentionat faptul ca unele au preturi mai mari in timp ce altele au preturi mai mici. Cu siguranta fiecare proprietar de autoturism isi doreste un rca ieftin, asa ca este liber sa aleaga unde sa isi incheie polita de asigurare.

Exista proprietari de autovehicule care incheie o polita de asigurare la sediul unei firme de asigurari. Exista deasemenea proprietari de autovehicule care incheie o polita de asigurare la un broker de asigurari, sau la un agent de asigurari.

Pana la urma insa nu conteaza locul in care este incheiata o polita de asigurare, ci conteaza ca aceasta sa fie valabila, pentru ca nu se stie niciodata cand se poate produce un accident rutier.

Mai mult decat atat, cu siguranta cei care circula cu polita de asigurare RCA expirata, vor fi depistati in trafic.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea