Financiar

#taxa auto ilegala #comisia europeana taxa #import second hand #vanzari masini noi

CE confirma: Taxa auto pare a fi ilegala

Comisia Europeana confirma ca analiza sa preliminara asupra taxei auto indica faptul ca aceasta incalca legislatia UE, dar subliniaza ca discutiile cu autoritatile romane sunt informale si confidentiale.

"In primul rand vreau sa subliniez ca Executivul european si autoritatile romane au fost in contact permanent privind noua taxa auto din Romania. Aceste discutii cu autoritatile romane sunt informale si confidentiale. Incercam sa ajutam autoritatile romane sa inteleaga diferitele elemente de compatibilitate cu legislatia comunitara pentru orice lege noua introdusa in domeniul taxelor auto", a declarat purtatoarea de cuvant a comisarului pentru taxe, Laszlo Kovacs, citata de NewsIn.

"In acest proces, pot sa confirm ca CE a scris o scrisoare pe 22 decembrie autoritatilor romane. In aceasta scrisoare constatam ca informatiile ce ne-au fost trimise sunt incomplete pentru a face o analiza completa a noii legislatii", a explicat purtatoarea de cuvant a CE Maria Assimakopoulou.

"Cu toate acestea, prima noastra analiza bazata pe informatiile trimise este ca noile masuri nu par a fi in concordanta cu legislatia UE", a conchis purtatorul de cuvant.

Potrivit sefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas , Comisia Europeana a transmis autoritatilor de la Bucuresti o analiza din care reiese ca nu este de acord cu triplarea taxei auto pentru masinile second-hand, stabilita prin OUG de Guvernul Tariceanu .

Vasile Puscas a declarat luni pentru Realitatea TV ca este vorba despre o analiza intocmita de Uniunea Europeana si ca nu au fost finalizate concluziile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea