Financiar

#bnr #credite #restrictii #imprumut #mkb romexterra

Cateva banci nu au voie sa acorde imprumuturi

Banca Nationala a Romaniei le-a interzis catorva banci comerciale sa mai acorde anumite produse de creditare atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice. Motivul il reprezinta atat expunerea foarte mare, cat si imprumuturile neperformante acumulate.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a explicat ca Directia supraveghere are probleme cu doua banci care au acordat in trecut foarte multe "credite doar cu buletinul". MKB Romexterra , cu o cota de piata de sub 1%, a primit interdictie din partea bancii centrale pentru vanzarea unui anumit tip de imprumut la care banca a inregistrat pierderi foarte mari pana in prezent. Surse din piata bancara sustin ca MKB Romexterra poate acorda credite lunare doar de valoare egala cu suma rambursarilor, informeaza Capital.

O alta banca ce a inregistrat anul trecut o crestere agresiva a creditarii este Volksbank. Alin Merer , directorul de marketing si comunicare al bancii, a precizat ca in acest an institutia a dat mai putine credite, iar la ora actuala se afla in curs de aprobare a procedurilor de reesalonare a platilor clientilor care au probleme cu rambursarea creditelor .

Dezechilibru intre credite si depozite


Interdictiile operate de banca centrala in activitatea de creditare a catorva banci au drept cauza, in principal, expunerea exagerata pe credite.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii