Financiar

#curs euro leu #depreciere moneda nationala #banca nationala romana

Cat mai creste euro?

Cine se asteapta ca restul lui 2009 sa aduca si o imbunatatire a cursului euro/leu va fi dezamagit crunt.

Mai multe banci isi fac deja planuri de activitate ce iau in considerare un curs de 4,5 sau chiar 4,7 de lei pentru un euro.

Cea mai pesimista estimare apartine ING Bank , reprezentantii sai fiind de parere ca leul se va deprecia masiv pana in toamna acestui an, ajungand chiar la 4,7 lei/euro, in conditiile in care Banca Nationala a Romaniei nu ia masuri corective eficiente.

Intr-o declaratie pentru Ziarul Financiar, Nicolaie Alexandru-Chidesiuc, economistul -sef al ING, a spus ca banca centrala permite leului sa slabeasca, tintind o corectare a deficitului extern. Si alti analisti sunt constienti ca leul nu are cum sa isi revina.

"Nu pot sa spun unde va ajunge euro, nu cred ca stie cineva cum vor evolua lucrurile," a spus analistul economic Ilie Serbanescu ( foto ) pentru Ziare.com. "Dar se stie sigur ca leul va fi, in continuare, in cadere. Nu pot sa spun cu cat va scadea, dar clar este ca nu are din ce sa se redreseze," a adaugat el.

Potrivit lui Lucian Anghel , economistul-sef al BCR, cursul va avea o evolutie sinusoidala pe parcursul acestui an si, desi nu crede ca va ajunge la nivelul de 5 lei/euro, cu va ramane la o valoare de putin peste 4 lei pentru un euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea