Financiar

#petrol #castig #cotatie #profit

Castiguri record pentru petrolisti!

Dublarea cotatiilor petrolului fata de anul trecut a adus profituri uriase in bilantul aferent primului semestru al celor mai importante companii petroliere la nivel mondial.ExxonMobil , cea mai mare companie petroliera privata din lume, a inregistrat un castig net record de 22,57 miliarde dolari, mai mare cu 16% fata de perioada similara a anului trecut. Indicatorul aferent celui de-al doilea important jucator de pe piata, Royal Dutch Shell , a avansat cu 29%, pana la 20,95 miliarde dolari.

De asemenea, British Petroleum a realizat un rezultat de 13,441 miliarde dolari, in crestere cu 23%, iar Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului rus, a obtinut un profit net mai mare cu 73,8%, ajungand la 2,6 miliarde dolari.

Francezii de la Total au consemnat un avans de 39% al rezultatului net in al doilea trimestru, la 7,3 miliarde dolari, in timp ce Chevron a avut un castig substantial in aceasta perioada, de 5,98 miliarde dolari, de la 5,38 miliarde dolari anul trecut. De asemenea, cotatiile ridicate ale petrolului au majorat cu 36% profitul net al norvegienilor de la StatoilHydro, pana la 3,7 miliarde dolari, in trimestrul doi.

  •   2008-08-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii