Financiar

#prima casa #conditii #programul prima casa #credit

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui credit prin "Prima Casa"

Guvernul a hotarat ca statul va garanta creditul de euro si pentru construirea unei locuinte si a reglementat, in sedinta de ieri, conditiile in care se pot obtine credite prin Programul " Prima Casa ".

Beneficiarii Programului "Prima Casa" trebuie sa plateasca un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei daca acesta este mai mic sau egal cu 60.000 de euro. In cazul in care pretul locuintei este mai mare, trebuie sa se plateasca un avans de 3.000 de euro plus diferenta dintre suma de 60.000 de euro si pretul de achizitie, a decis Guvernul in sedinta extraordinara de duminica.

Contractul de credit prin "Prima Casa" are o durata maxima de 30 de ani si nu poate avea clauze care sa permita bancii sa il modifice unilateral.

In plus, beneficiarii Programului trebuie sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, cu o valoare minima egala cu trei rate de dobanda.

O alta conditie este ca beneficiarii sa achizitioneze in cadrul Programului o locuinta finalizata , aflata pe teritoriul Romaniei, inscrisa in cartea funciara si "libera de sarcini".

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.