Financiar

#card #credit #phising #skimming #anpc #pin

Cardurile bancare sunt tinta celor mai multe tentative de frauda

Cardurile bancare reprezinta instrumentele bancare asupra carora exista cele mai multe tentative de frauda in ultima perioada. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a organizat seminarul "Frauda in cazul mijloacelor de plata in contextul mobilitatii cetatenilor si integrarii Romaniei in Uniunea Europena " in cadrul caruia a fost abordata problema fraudei prin mijloace de plata, precum si metode de protectie impotriva fraudelor, informeaza Finzoom .

O modalitate tot mai des intalnita in obtinerea datelor personale de pe un card este phishingul. Prin intermediul acestui procedeu, datele confidentiale precum codul PIN sau CNP-ul sunt obtinute prin trimiterea unui mesaj electronic. De obicei, in acest mesaj este indicata si o adresa de web care contine o clona a site-ului de web al institutiei financiare.

Chiar daca tot mai multe banci incearca sa-si imbunatateasca masurile de siguranta impotriva acestui tip de frauda, tot mai multi clienti sunt victima atacurilor de tip phishing .

O alta metoda de frauda asupra cardurilor bancare o reprezinta skimming -ul, prin intermediul caruia o persoana obtine in mod fraudulos datele care sunt stocate pe banda magnetica a cardului. Frauda se va petrece ulterior prin utilizarea datelor personale de pe cardul copiat, fie la cumparaturi pe internet, fie prin fabricarea unui card clona, la retragerea de numerar sau la cumparaturi in magazine.

In cazul acestui tip de frauda, clientii sesizeaza ca datele au fost copiate si utilizate, abia atunci cand in extrasul de cont apar tranzactii neautorizate.

Metode de protectie

Pentru a evita frauda prin mijloace de plata, ANPC sfatuieste sa se evite pastrarea PIN-ului alaturi de card...

 ( citeste continuarea pe NewsChannel.ro )

  •   2009-03-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.