Financiar

#mall #capitala #bucuresti #proiect #spatiu comercial

Capitala are proiecte de un milion de metri patrati de mall-uri

Densitatea < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de spatii comerciale inchiriabile in 13 mari orase ale tarii, inclusiv Capitala, se va tripla in urmatorii trei–cinci ani, arata un studiu al companiei imobiliare Regatta.

Daca toate proiectele anuntate vor fi finalizate, densitatea va creste de la 170 de mp la mia de locuitori, cat este in prezent, la 645 de mp la mia de locuitori. Pentru urmatorii trei-cinci ani Au ">au fost anuntate proiecte comerciale care totalizeaza o suprafata inchiriabila de 2,4 milioane de mp, din care aproape 990.000 de mp numai in Bucuresti.

„In momentul de fata, se inregistreaza un total de 855.313 mp suprafata inchiriabila in cele 13 mari orase din Romania dupa numarul de locuitori. Ramane de vazut care va fi procentul de finalizare reala a proiectelor anuntate, luand in calcul competitia din piata si potentialul pietei respective de a suporta o asemenea densitate. In plus, exista proiecte care si-au anuntat finalizarea in urmatorii ani”, a declarat Dragos Radu, analist in cadrul Regatta.

Cea mai mare densitate o are in momentul de fata orasul Cluj-Napoca, cu 406 de mp la mia de locuitori, urmat de Pitesti, cu 375 de mp la mia de locuitori, de Constanta (288), Brasov (263) si Timisoara (230). Capitala conduce la stocul de spatii comerciale anuntate, la o mie de bucuresteni revenind 128 de mp, cel mai mic nivel inregistrandu-se la Galati: 48 de mp la mia de locuitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea