Financiar

Camere de Comert paralele

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti ( CCIB ) a acuzat sambata o noua tentativa de infiintare a unei noi Camere de Comert in Bucuresti pentru preluarea complexului Romexpo si restul patrimoniului CCIB , potrivit unui comunicat de presa al Camerei.

''Lacomia de a pune mana pe Romexpo si alte societati care formeaza patrimoniul legal al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), precum si pe sediul acestei organizatii neguvernamentale a atins in acest moment cote pe care nici litera si nici spiritul legii nu pare sa le mai intimideze'', se precizeaza in comunicat. Atacul pentru dezmembrarea CCIB a inceput la finele anului 2007, cand Guvernul Romaniei a incercat sa abroge dispozitiile art. 2 din Hotararea Guvernului nr. 709/2005 privind recunoasterea infiintarii Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

''Prin Hotararea Guvernului nr. 1187/2007, adoptata in ciuda avizului negativ dat de Consiliul Legislativ si cu incalcarea normelor de tehnica legislativa, a normelor privind transparenta decizionala si cu ignorarea procedurilor privind avizarea proiectelor de acte normative, se incerca tocmai abrogarea prevederilor referitoare la sediul, organele de conducere, patrimoniul si statutul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Intrucat aceasta tentativa a esuat prin suspendarea de catre instanta a aplicarii HG 1187/2007, in martie 2008 se incearca, in mod ilegal, infiintarea unei alte Camere de Comert, purtand tot numele de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si avand sediul tot in Bucuresti, tot in Bdul O. Goga nr 2'', se mai arata in comunicat.

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-03-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.