Financiar

#parlament #firma #companie #capital #bulgaria

Bulgaria reduce la un euro capitalul minim pentru infiintarea unui SRL

Parlamentul bulgar a aprobat noi reglementarile privind capitalul minim necesar pentru infiintarea unei companii cu raspundere limitata, acesta fiind redus de la 2.500 de euro, 5.000 de leva, la nivelul simbolic de un euro, doua leva, transmite Novinite, potrivit Mediafax.

Masura a primit aprobarea preliminara a executivului in luna august si a fost inclusa in promisiunile de campanie ale actualului partid guvernamental, inainte de alegerile din iulie.
Potrivit ministrului bulgar de Finante, Simeon Djankov, prevederea inclusa in pachetul de masuri anticriza este o modalitate de incurajare a activitatii din sectorul afacerilor.

In Romania , legea nu este gata

La inceputul lunii iunie, ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Constantin Nita, a anuntat ca intentioneaza sa aduca modificari la Legea societatilor comerciale , prin infiintarea unui nou tip de firme, numite " starter ", cu un capital social de 1 euro, pentru persoanele care nu au detinut niciodata o societate comerciala .

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea