Financiar

#liviu voinea #gea #programe anti-criza #ajutoare de stat

Bugetul nu suporta programe anti-criza bazate pe ajutoare de stat

Bugetul de stat nu permite indeplinirea programului anti-criza , in conditiile in care nu exista bani nici pentru ce e bugetat pe anul in curs, sustine Liviu Voinea , directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA).

"Guvernul nu are bani pentru programul anti-criza bazat pe ajutoare de stat. Guvernul nu se mai imprumuta la trei luni, ci la o saptamana in ultima perioada si atrage bani mai des ca inainte", a declarat Liviu Voinea, citat de NewsIn.

Declaratia a fost facuta in contextul in care, saptamana trecuta, Ministerul Economiei si Finantelor ( MEF ) a anulat emisiunea de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta la 3 ani si a emis certificate de trezorerie pe 3 luni, "pentru a veni in intampinarea cerintelor pietei".

Tot atunci, MEF a atras aproape 2,4 miliarde lei sub forma de depozite pe termen scurt pentru a acoperi golul temporar din conturile trezoreriei. Pe de alta parte, directorul gea estimeaza o incetinire a cresterii economice in 2009, pe fondul scaderii veniturilor bugetare.

  •   2008-11-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.