Financiar

Bugetul ar putea fi rectificat, din nou, in iunie

Guvernul ar putea sa faca o rectificare bugetara in luna iunie, in sensul suplimentarii fondurilor anumitor ministere, ca urmare a rezultatelor peste asteptari din primele trei luni ale anului, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor (MEF), Varujan Vosganian . Vosganian a adaugat ca cele mai multe fonduri vor fi alocate Ministerului Transporturilor si Ministerului Apararii Nationale (MAp). Ministrul nu a mentionat insa valoarea fondurilor cu care va fi suplimentat bugetul acestor institutii.

“Nu am stabilit inca volumul fondurilor care vor fi acordate. In ceea ce priveste suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, este vorba de cateva sute de milioane de lei”, a explicat Vosganian. Potrivit datelor publicate luni de MEF, principalele venituri la bugetul general consolidat au insumat, in primele trei luni ale anului, 37 de miliarde de lei (aproximativ 10 miliarde de euro), in crestere cu 51,1% fata de incasarile realizate in perioada similara din 2007.

Executivul a aprobat, la inceputul lunii martie, prima rectificare a bugetului de stat pentru 2008, prin care au fost operate reduceri de bugete la aproape toate ministerele, iar deficitul consolidat programat pentru acest an a scazut cu 0,4 puncte procentuale, de la 2,7% la 2,3% din PIB.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea