Financiar

#bursa #actiuni #cotatii #cresteri

Brokerii se asteapta la mici cresteri ale cotatiilor

Dupa inca o saptamana intreaga de deprecieri , analistii considera ca trendul la BVB ar putea deveni pozitiv pentru o scurta perioada de timp, insa tendinta descendenta nu se va opri prea curand.

"Am consemnat inca o saptamana negativa pentru BVB. Cu toate ca scaderea nu a avut o amplitudine exagerata pe parcursul nici uneia dintre cele 5 sedinte de tranzactionare , totusi aceasta a fost persistenta. Exista sansele unei inversari pozitive de tendinta in aceasta saptamana, mai ales pentru ca pe plan extern pare ca se prefigureaza o astfel de schimbare in bine la nivelul indicilor. Daca vom vedea o inchidere a BET-XT peste 300 puncte intr-una din zilele acestei saptamani, putem sa manifestam un optimism pe termen foarte scurt", considera analistii KTD Invest.

In saptamana care s-a incheiat bet si BET-C au inregistrat o scadere de 7,68, respectiv 6,44 procente in timp ce BET-FI scazut cu 6,35%. Lichiditatea medie s-a depreciat cu 58,55% pana la 10,13 milioane lei pe zi, in timp ce capitalizarea bursiera a scazut cu 6,38 procente pana la 44,597 miliarde lei.

De la inceputul anului indicii BET si BET-C au scazut cu 70,6%, respectiv 67,96 procente, in timp ce BET-FI se afla cu 82,74 procente sub nivelul inregistrat pe 21 decembrie 2007. Saptamana trecuta bursa a fost caracterizata de o lichiditate scazuta. 

  •   2008-11-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii