Financiar

#emil boc #tva #impozit forfetar #efecte #criza #analiza

Boc: Vom evalua dupa toamna efectele impozitului forfetar

Guvernul va evalua "dupa toamna" impactul impozitului minim asupra firmelor si va stabili atunci daca scopul pentru care s-a decis introducerea acestuia a fost atins, a anuntat marti, premierul Emil Boc. Seful Executivului a explicat, de asemenea, ca nu pregateste in acest moment niciun act normativ privind introducerea altor taxe sau majorarea cotei unice si a TVA.

"Este adevarat ca avem in pregatire si in analiza neimpozitarea profitului reinvestit pentru tehnologie si cercetare, insa nu pregatim niciun alt act normativ care sa introduca alte taxe sau care sa majoreze cota unice sau TVA", a declarat Boc la evenimentul " Guvernul privat ", organizat de Business Standard.

Executivul va analiza insa modalitatea in care impozitul forfetar "s-a regasit in activitatea economica si daca scopul pe care si l-a propus l-a atins". "Vom face aceste evaluari, dar dupa toamna", a spus Boc, citat de Mediafax.

Boc a amintit ca introducerea acestui impozit a fost prevazuta de Guvern ca pe o masura impotriva evaziunii fiscale, dar si ca o alternativa la cresterea altor taxe si impozite . "In conditiile contractiei economice, nu aveam alte alternative, trebuia sa crestem ori TVA, ori cota unica . Am ales din acest punct de vedere raul cel mai mic", a afirmat premierul.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-05-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii