Financiar

#emil bos #premier #energie #probleme energetice #romania

Boc vede in Romania "tara tuturor posibilitatilor" in materie de energie

Romania se poate implica in toate proiectele energetice europene, inclusiv in realizarea conductei South Stream , a declarat joi primul ministru Emil Boc, la un seminar pe probleme energetice . "Tara noastra se va implica in proiectele Nabucco, Constanta - Trieste si in terminalul de gaz lichefiat din Constanta. De asemenea, ne putem implica in toate proiectele europene", a daugat Emil Boc, precizand ca tara noastra joaca un "rol strategic in acest domeniu si nu poate fi ocolita".

De asemenea, premierul a declarat ca strategia energetica trebuie sa fie o componenta importanta a strategiei nationale de aparare si a anuntat ca Executivul isi propune sa traseze liniile directoare in acest domeniu pana in 2020-2030.

Printre obiectivele pe care le vizeaza cabinetul sau in domeniul energetic se afla cresterea independentei pe termen mediu prin marirea productiei interne, reducerea dependentei de o singura sursa energetica externa si promovarea unei politici unitare la nivelul Uniunii Europene.

"Urmarim promovarea unei identitati nationale care sa raspunda celor trei obiective si sa coreleze...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea