Financiar

#legea salarizarii unice #legea pensiilor #fmi #acord

Boc: Legea salarizarii si cea a pensiilor sunt necesare

Legile decise impreuna cu FMI, precum si Legea pensiilor , sunt necesare Romaniei, nefiind neaparat impuse de Acordul de finantare, i-a spus premierul Emil Boc directorului FMI Dominique Strauss - Kahn, aflat in vizita la Bucuresti.

"Legile pe care am decis impreuna sa le promovam sunt necesare Romaniei si nu sunt neaparat impuse de Acordul nostru international. Fie ca vorbim despre Legea pensiilor, Legea salarizarii sau despre cea a responsabilitatii fiscale, toate acestea sunt absolut necesare unui stat de drept", a declarat Boc la inceputul discutiilor de la Palatul Victoria.

Premierul a spus ca Romania si-a respectat angajamentele internationale in 2009 si ca autoritatile de la Bucuresti nu au "cedat" presiunilor publice generate de campania electorala.

"Guvernul si-a asumat responsabilitatea si decizia nepopulara de a face ceea ce trebuie pentru Romania si de a face mai putin ceea ce ar dori. Masurile noastre sunt aspre cu prezentul, dar corecte cu viitorul Romaniei", a spus Boc.

Directorul FMI Dominique Strauss - Kahn a invocat, printre motivele vizitei sale la Bucuresti, "relatia excelenta" pe care reprezentantii FMI o au cu Executivul roman. El a spus ca reprezentantii Fondului Monetar stiu ca economia romaneasca a fost lovita de criza "destul de dur", dar ca vor identifica o solutie pentru mentinerea echilibrului, tinand totodata cont de nevoile Romaniei.

"Ma bucur sa aud ca acele masuri pe care le-am decis sunt cele pe care si dumneavoastra le considerati necesare", a spus Kahn, referindu-se la afirmatiile premierului cu privire la legile de reforma convenite cu FMI.

  •   2010-03-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii