Financiar

#salarii #sindicate #sporuri #boc

Boc le cere sindicatelor sa accepte taierea sporurilor salariale nelegale

 

Premierul Emil Boc a cerut sindicatelor, la Iasi, sa inteleaga ca salariile nu pot fi marite decat in raport cu resursele bugetare si doar cu eliminarea sporurilor salariale care nu se regasesc in legislatie , dar au fost incluse in contractele colective de munca.

Primul-ministru s-a intalnit cu o delegatie a sindicalistilor care au protestat in fata Prefecturii Iasi, afirmand la finalul discutiei ca dialogul va continua, dar ca legile reformei trebuie aplicate pentru ca Romania sa poata depasi criza economica, informeaza Mediafax.

Premierul a amintit ca verificarile Curtii de Conturi au indicat ca in contractele colective de munca au fost incluse diferite sporuri salariale care nu se regasesc in legislatie, precum sporul de zambet, si a insistat ca acestea trebuie eliminate prin aplicarea Legii de salarizare unitara.

"Noi trebuie sa ascultam toate sindicatele, dar Guvernul trebuie sa fie aparatorul intregii tari. Cer dialog in continuare la toate palierele, astfel incat sa putem gasi o solutie", a spus Boc.

Miercuri, la Iasi, peste 250 de sindicalisti ieseni din cadrul Federatiei " Spiru Haret " si Sanitas au protestat in fata Prefecturii, in timp ce premierul Emil Boc discuta cu reprezentanti ai administratiei locale.

Presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Izvoranu, a declarat ca profesorii cer ca veniturile angajatilor din invatamant sa nu fie diminuate si sa fie puse in aplicare sentintele judecatoresti privind acordarea majorarilor salariale.

  •   2010-03-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Cum sa-l inveti pe copilul tau valoarea banilor

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii