Financiar

#boc #investitii #premier #economie #fmi #comisia europeana #deficit bugetar

Boc: Investitiile in infrastructura sunt conditionate de reducerea deficitului bugetar

Acordul semnat cu Fondul Monetar International (FMI), care impune Romaniei, prin interventia Comisiei Europene (CE), reducerea deficitului bugetar, ar putea reduce in acelasi timp si lucrarile de infrastructura pe care Guvernul s-a angajat sa le faca, a anuntat premierul Emil Boc. Acesta a spus ca vrea sa discute cu CE si FMI pentru alocarea unor sume mai mari pentru infrastructura, care sa nu fie luate in calcul la stabilirea deficitului, altfel Romania va respecta indicatorii stabiliti cu cele doua institutii, dar nu va realiza si investitiile propuse.

Premierul Emil Boc spune ca vrea sa discute cu CE si FMI pentru alocarea unor sume mai mari pentru infrastructura, care sa nu fie luate in calcul la stabilirea deficitului, pentru ca Romania risca sa nu realizeze investitiile propuse.

"Daca doresti sa ai speranta unei opriri a caderii economice, sa pui premisele unei cresteri economice, acest lucru nu poate fi facut decat daca in infrastructura, aloci sume suplimentare. Altfel riscam sa aratam foarte bine cu niste calcule pe hartie, dar ne vom uita afara si vom observa ca nici autostrazile nu se termina, nici centurile ocolitoare nu se fac, nici scolile nu se modernizeaza si nici incasarile la buget nu vor fi aferente si vom fi in situatia in care, intr-adevar, am respectat niste indicatori , dar fara sa avem rezultatele pe care le asteptam in economie", a declarat marti Boc, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, Guvernul ar urma sa poarte discutii "absolut deschise" cu CE si FMI, cerand posibilitatea sa utilizeze mai multe resurse pentru infrastructura, fara ca sumele alocate in acest scop sa fie luate taxate la calcularea deficitului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii