Financiar

#emil boc #fmi #credit #relansare #bnr

Boc: Imprumutul de la FMI va relansa creditarea

Acordul cu Fondul Monetar International (FMI) va contribui la relansarea activitatii de creditare in economia romaneasca, a declarat premierul Emil Boc ( foto ).

In mare parte, rezervele bancii nationale sunt constituite din ceea ce bancile depun la BNR , din banii pe care ii au. In situatia in care nu exista un fond financiar suficient pentru a asigura stabilitatea financiara, nici BNR nu poate diminua aceste rezerve.

Exista, insa, discutii, in vederea diminuarii acestor rezerve cu un mic procent, in contextul in care doua treimi din banii de la FMI vor ajunge la Banca Nationala a Romaniei , a explicat premierul in cadrul unei dezbateri organizate de Ziarul Financiar. Astfel, acesti bani vor fi pusi la dispozitia bancilor cu scopul de a continua creditarea.

"Guvernul si presedintele poarta discutii cu bancile mama pentru ca banii care se vor disponibiliza din scaderea  rezervelor minime obligatorii ( RMO ) sa fie pastrati in tara pentru creditare", a declarat Emil Boc.

Banii care vor merge la Ministerul Finantelor, adica sub o treime...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-03-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.