Financiar

#emil boc #dezvoltare rurala #proiect #ue #agricultura

Boc: Guvernul va aloca peste 770 milioane euro pentru proiecte dezvoltare rurala

Guvernul Romaniei a semnat, de la preluarea mandatului si pana in prezent, contracte de finantare in valoare de 900 milioane euro pentru proiecte sustinute din fonduri comunitare si va aloca, in acest an, peste 770 milioane euro pentru proiecte de dezvoltare rurala, a declarat, marti, premierul Emil Boc. El a adaugat ca din 22 decembrie 2008 au fost aprobate proiecte in valoare de peste un miliard de euro.

Cele mai multe proiecte aprobate si contracte de finantare semnate sunt inregistrate in cadrul Programului Opertional Regional (POR) si in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" ( POS CCE).

Referitor la gradul de absorbtie a fondurilor europene, premierul a spus ca in cadrul POR exista diferente majore intre diferitele regiuni ale tarii. Regiunea Nord-Est s-a dovedit "foarte dinamica", in timp ce Regiunea Bucuresti-Ilfov a fost una "mai putin dinamica" in privinta absorbtiei de fonduri UE pe componenta POR, potrivit lui Boc.

Primul ministru a precizat, legat de componenta agricultura, ca exista solicitari de finantare in valoare de 3 miliarde euro pentru imbunatatirea serviciilor de baza din mediul rural, prin masura 322 din Programul National de Dezvoltare Rurala ( PNDR ). Aceasta valoare este dubla fata de fondurile de 1,5 miliarde euro alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana pentru perioada 2007-2013.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea