Financiar

#salariu minim #boc #ministru #munca #majorare

Boc: Guvernul nu exclude eventuala crestere a salariului minim

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca nu exclude posibilitatea majorarii salariului minim in a doua parte a acestui an, precizand ca a purtat o discutie in acest sens cu ministrul muncii , Marian Sarbu , informeaza NewsIn. In prezent, salariul minim brut pe economie este de 600 lei, iar sindicalistii cer ca acesta sa creasca pana la aproximativ 800 de lei.

"Am discutat cu ministrul muncii si nu excludem cresterea salariului minim din a doua parte a anului, cand urmeaza sa vedem care vor fi rezultatele economice pe primul semestru", a spus Boc, la iesirea de la discutiile cu sindicatele si cu reprezentantii ministerelor pe tema legii unice a salarizarii.

Marti, ministrul muncii, Marian Sarbu, declara ca discutiile privind majorarea salariului minim pe economie vor fi reluate cu sindicatele in a doua jumatate a acestui an, si nu in prezent, intrucat revigorarea economiei este insuficienta pentru majorari salariale .

"Discutia legata de majorarea salariilor va fi reluata in a doua parte a anului, intrucat revigorarea economiei din acest moment este insuficienta pentru o crestere imediata a salariilor si nu sustine o crestere a salariului minim. Cred ca discutia legata de majorarea salariilor va fi reluata in a doua parte a anului", afirma Sarbu, citat de NewsIn.

Premierul a mai precizat ca discutiile pe tema legii salarizarii unice sunt consistente si a afirmat ca, in opinia sa, legea va aparea la timp. Boc a adaugat ca legea nu este pentru persoane individuale, ci pentru intregul sistem, excluzand astfel posibilitatea existentei unor legi speciale pentru angajatii institutiilor aflate in subordinea guvernului.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea