Financiar

#boc #basescu #majorare #tva

Boc, dupa declaratiile lui Basescu: Majorarea TVA, singura alternativa

Majorarea TVA a reprezentat singura alternativa imediata si legala pentru a limita deficitul, dupa ce Curtea Constitutionala a respins reducerea pensiilor, considera premierul Emil Boc, care a raspuns astfel declaratiilor presedintelui Traian Basescu privind cresterea taxei pe valoarea adaugata, potrivit Mediafax.

"Dupa decizia Curtii Constitutionale, nu am avut la dispozitie o alta alternativa imediata si legala alta decat aceea de majorare a TVA", a raspuns Boc la solicitarea presei de a comenta declaratiile presedintelui privind majorarea TVA.

Solicitat sa comenteze si declaratia presedintelui privind impozitarea tuturor veniturilor, Boc a aratat ca discutia referitoare la politica fiscala pentru 2011 va incepe in toamna acestui an, impreuna cu expertii nou-infiintatului Consiliu Fiscal .

"Pentru 2011 va fi un nou buget si acum s-a aprobat si Consiliul Fiscal care va lucra impreuna cu Guvernul la strategia fiscal-bugetara pentru 2011 si pentru anii urmatori, iar discutia va incepe practic in aceasta toamna, pentru o noua politica fiscala pentru 2011", a spus premierul.

In ceea ce priveste probabilitatea incheierii unui nou acord cu FMI, seful Guvernului a sustinut ca in prezent nu exista niciun fel de discutie pe aceasta tema.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea