Financiar

BNR vrea euro in 2014

Clasa politica din Romania trebuie sa-si asume inca de pe acum obiectivul adoptarii euro in 2014 , pentru a putea deveni realizabil, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

„Ma bucur ca s-au facut pasi in aceasta directie. Salut pe domnul presedinte Traian Basescu pentru eforturile depuse in acest sens“, a spus Isarescu, informeaza Mediafax. El a explicat ca nu trebuie sa fie o lege speciala, ci o asumare a politicilor care trebuie urmate de fiecare guvern in urmatorii sapte ani.

Saptamana trecuta, presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania trebuie sa-si asume anul 2014 pentru adoptarea euro ca moneda. „Urmatoarea tinta majora a Romaniei este adoptarea euro ca moneda. Trebuie sa ne asumam anul 2014.

Aceasta insa este o tinta realista doar daca vom manifesta responsabilitate politica in gestionarea cheltuielii publice si daca vom introduce mecanisme coerente de planificare si executie bugetara multianuala“, a afirmat seful statului.

In acelasi timp, comisarul european Leonard Orban a atentionat ca, fara o crestere importanta a eficientei politicilor bugetare si fiscale, obiectivul 2014 pentru introducerea monedei euro va fi greu de atins. Oficialii BNR au inaintat mai de mult reprezentantilor guvernului programul pentru adoptarea euro la orizontul anului 2014.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii