Financiar

#bnr #euro #somaj

BNR nu doreste adoptarea euro inainte de 2015

Banca Nationala nu vrea ca Romania sa adopte euro inainte de 2015, cu toate ca recunoaste ca trecerea mai rapida la moneda europeana ar reduce costurile tranzactiilor, ar elimina riscul de curs de schimb , ar preveni relaxarea politicilor fiscale si salariale si ar stimula implementarea la timp a reformelor structurale .

Viceguvernatorul BNR cristian popa a enumerat, in cadrul unei prezentari la Viena,mai multe motive pentru care nu ar trebui sa trecem la euro mai devreme de 2015: pierderea flexibilitatii dobanzii si a cursului lasa posibilitatea ca ajustarea unor dezechilibre macroeconomice sa se faca pe seama cresterii somajului sau a productiei, sincronizarea slaba a ciclurilor economice din Romania si din zona euro ar lasa economia expusa riscurilor asimetrice, iar stabilirea in devans a paritatii la care sa se faca trecerea la euro ar fi foarte dificila.

(Citeste continuarea in Ziarul Financiar)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea