Financiar

#numismatica #moneda bnr #emitere monezi #marea unire

BNR lanseaza doua emisiuni numismatice dedicate Marii Uniri

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va lansa, vineri, in circuitul numismatic , o replica din aur dupa moneda de 20 lei din 1922 si o moneda din aur de 500 lei, dedicate aniversarii a 90 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Replica dupa moneda de 20 lei -1922 are o greutate de 6,452 g si un diametru de 21 mm. Una dintre fetele monedei (aversul) prezinta efigia spre stanga a regelui Ferdinand I, purtand pe cap o cununa de lauri, inconjurata de textul "FERDINAND I REGELE ROMANILOR", sub acesta milesimul 1922, iar sub portret numele gravorului P. M. DAMMANN.

La baza gatului, in partea stanga, litera "R" de la "replica", informeaza NewsIn. Reversul contine stema mijlocie a regatului Romaniei, deasupra, inscriptia "ROMANIA", iar dedesubt, valoarea nominala - 20 lei.

BNR a mai lansat si o moneda din aur in Valoare nominala de 500 lei, cu o greutate de 31,103 g si un diametru de 35 mm. Aversul acesteia prezinta valoarea nominala - 500 lei, anul de emisiune - 2008, stema Romaniei intre doua ramuri de laur si inscriptia "ROMANIA".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea