Financiar

#banca nationala #grad indatorare #acordare credite

BNR ar putea ridica gradul de indatorare la 65%

Banca Nationala a Romaniei ar putea ridica gradul de indatorare maxim pentru creditele ipotecare acordate populatiei la 60 - 65 de procente din venituri.

Aceasta decizie ar putea fi luata in conditiile in care cei care se imprumuta aduc drept garantii ipoteci locative sau terenuri intravilane, potrivit cotidianului Business Standard.

Masura ar putea conduce la fluidizarea creditarii si la deblocarea partiala a pietei de imobiliare, chiar daca bancile nu dispun de resurse pentru finantari pe termen lung , pe fondul crizei economice internationale.

Gradul de indatorare ar putea fi diferit de la banca la banca, in functie de istoricul de creditare pe acest segment si de profilul de risc al institutiei, nivelul actual fiind intre 30 si 55 de procente. Bancile cu restante mari pe domeniul ipotecar, ar putea fi nevoite sa aplice normele actuale de creditare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea