Financiar

#banca nationala #grad indatorare #acordare credite

BNR ar putea ridica gradul de indatorare la 65%

Banca Nationala a Romaniei ar putea ridica gradul de indatorare maxim pentru creditele ipotecare acordate populatiei la 60 - 65 de procente din venituri.

Aceasta decizie ar putea fi luata in conditiile in care cei care se imprumuta aduc drept garantii ipoteci locative sau terenuri intravilane, potrivit cotidianului Business Standard.

Masura ar putea conduce la fluidizarea creditarii si la deblocarea partiala a pietei de imobiliare, chiar daca bancile nu dispun de resurse pentru finantari pe termen lung , pe fondul crizei economice internationale.

Gradul de indatorare ar putea fi diferit de la banca la banca, in functie de istoricul de creditare pe acest segment si de profilul de risc al institutiei, nivelul actual fiind intre 30 si 55 de procente. Bancile cu restante mari pe domeniul ipotecar, ar putea fi nevoite sa aplice normele actuale de creditare. 

  •   2009-01-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.