Financiar

#bnr #dobanda de referinta #rezerva minima obligatorie #lichiditati

BNR a redus dobanda de referinta cu 0,5 puncte procentuale, pana la 9,5%

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, miercuri, sa scada dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, pana la 9,5%, incepand cu data de 7 mai. "In sedinta din 6 mai, BNR a decis si mentinerea nivelului ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si al celei aplicabile celorlalte pasive in valuta, ale institutiilor de credit", potrivit comunicatului emis de banca centrala.

Decizia BNR de a reduce dobanda cheie cu jumatate de punct procentual a fost una neasteptata pentru analisti, care estimau mentinerea dobanzii la nivelul de 10% sau scaderea ei cu cel mult 0,25 puncte procentuale.

Potrivit lui Bogdan Baltazar , consultant financiar , masura Bancii Nationale nu va fi resimtita in piata decat daca se vor elibera minim 5 procente din rezerva minima obligatorie la valuta si din cea la lei, potrivit site-ului Antena3.

Bancherii spun ca, de aproape o luna, BNR a luat o masura si mai buna. Face injectii de lichiditate in piata, pana acum in valoare de 10 miliarde de lei. Acesti bani au dus in jos dobanzile la care se imprumuta bancile, cu aproximativ 4 procente. 

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-05-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii