Financiar

BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara la 9,5%

Banca Nationala a Romaniei a decis sa majoreze astazi rata dobanzii cheie de la 9% la 9,5%. Acesta a fost un moment extrem de important, asteptat cu interes in zona de business si nu numai. Cei mai multi specialisti chestionati de The Money Channel au estimat corect ca dobanda cheie va creste, datorita presiunilor inflationiste interne si crizei financiare de pe plan mondial.

Tocmai aceste motive au determinat Banca Nationala sa majoreze dobanda de politica monetara succesiv, de la 7 la 9 la suta. Aceasta majorare devine astfel cea de-a patra consecutiva pe care o opereaza BNR, dupa cele din 31 octombrie, 4 ianuarie si 7 februarie.

Banca centrala a mai decis in sedinta de astazi si continuarea gestionarii ferme a lichiditatii de pe piata monetara prin intermediul operatiunilor de piata, precum si mentinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

"BNR reitereaza ca va monitoriza indeaproape evolutiile indicatorilor macroeconomici si va evalua perspectivele acestora, astfel incat prin adecvarea instrumentelor politicii monetare sa contracareze presiunile inflationiste in vederea revenirii cat mai rapide, intr-o maniera sustenabila, a dezinflatiei pe traiectoria anuntata pe termen mediu ", precizeaza un comunicat de presa al institutiei.

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

  •   2008-03-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii