Financiar

BNR a majorat dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale la 9,75%

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a majorat marti dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale pana la 9,75% si a mentinut nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii, a anuntat un comunicat al BNR.

"Decizia de a creste rata dobanzii cu 25 de puncte de baza a fost un compromis in a nu duce dobanzile la 10%, in doua cifre, si, pe de alta parte, nevoia de a ancora asteptarile inflationiste avand in vedere ca varful inflatiei nu a fost in martie ci ne asteptam la un varf al inflatiei in iulie", a declarat pentru The Money Channel Ciprian dascalu, dealer Millenium Bank .

"Prin cresterea dobanzii la 9,75% banca centrala lasa loc de viitoare cresteri ale dobanzii. (...) Este destul de greu de crezut ca dobanda se va duce la 10%, dar practic trebuie mentinuta aceasta dobanda reala , pozitiva, pe termen scurt, tocmai pentru a tine sub control asteptarile inflationiste", a mai subliniat acesta.

Majoritatea analistilor intervievati de The Money Channel se asteaptau ca BNR sa mentina nivelul dobanzii cheie la 9,5%. In privinta rezervelor minime obligatorii, acestia apreciau ca ele vor ramane la nivelul actual in urmatoarea perioada de timp.

 

  •   2008-05-06
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii