Financiar

#fortis #belgia #criza economica

BNP Paribas si statul belgian au revizuit termenii de cumparare a Fortis

BNP Paribas SA, cea mai mare banca din Franta, a fost de acord sa cumpere o parte mai redusa din afacerile de asigurari ale Fortis din Belgia si sa preia mai multe active toxice , dupa ce o instanta a revizuit a intelegere anterioara cu statul belgian, scrie Bloomberg.

BNP a cumparat 10% din Fortis Insurance Belgium SA pentru 550 milioane euro si o participatie de 12% dintr-un portfoliu de credite structurate, cu o garantie de 5 miliarde euro din partea guvernului belgian.

Curtea de Apel din Bruxelles a anulat o intelegere anterioara, deoarece nu fusese aprobata de actionari. Fortis a fost fortata sa vanda aproape toate activele, in octombrie 2008, dupa ce a ramas fara lichiditati si actiunile s-au depreciat masiv.

Conform intelegerii initiale, BNP Paribas a acceptat sa cumpere toate afacerile de asigurari ale Fortis Belgia, pentru 5,5 miliarde euro in lichiditati. Totusi, banca franceza va cumpara 75% din unitatea bancara a Fortis, intr-o tranzactie cu actiuni evaluata la 3,58 miliarde euro.

Statul belgian va pastra 25% din actiunile Fortis Bank NV si va primi aproximativ 121 milioane de titluri BNP. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea