Financiar

#fortis #belgia #criza economica

BNP Paribas si statul belgian au revizuit termenii de cumparare a Fortis

BNP Paribas SA, cea mai mare banca din Franta, a fost de acord sa cumpere o parte mai redusa din afacerile de asigurari ale Fortis din Belgia si sa preia mai multe active toxice , dupa ce o instanta a revizuit a intelegere anterioara cu statul belgian, scrie Bloomberg.

BNP a cumparat 10% din Fortis Insurance Belgium SA pentru 550 milioane euro si o participatie de 12% dintr-un portfoliu de credite structurate, cu o garantie de 5 miliarde euro din partea guvernului belgian.

Curtea de Apel din Bruxelles a anulat o intelegere anterioara, deoarece nu fusese aprobata de actionari. Fortis a fost fortata sa vanda aproape toate activele, in octombrie 2008, dupa ce a ramas fara lichiditati si actiunile s-au depreciat masiv.

Conform intelegerii initiale, BNP Paribas a acceptat sa cumpere toate afacerile de asigurari ale Fortis Belgia, pentru 5,5 miliarde euro in lichiditati. Totusi, banca franceza va cumpara 75% din unitatea bancara a Fortis, intr-o tranzactie cu actiuni evaluata la 3,58 miliarde euro.

Statul belgian va pastra 25% din actiunile Fortis Bank NV si va primi aproximativ 121 milioane de titluri BNP. 

  •   2009-01-30
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.