Financiar

#beneficii plati bitcoin #plati in bitcoin #Bitcoin # bitcoin in romania

Bitcoin vs. cash: Top beneficii ale platilor in Bitcoin

Powered by NETOPIA mobilPay

De la lansare, pana in prezent, Bitcoin a ajuns sa fie cea mai cunoscuta moneda digitala la nivel global si sa castige din ce in ce mai mult teren in fata monedelor clasice. Care sunt, insa, principalele sale avantaje si cum se deosebeste de optiunile de plata obisnuite?

Rapid, usor de implementat si de folosit

Deoarece tranzactiile prin Bitcoin sunt tranzactii financiare neintermediate de o autoritate centrala, iar utilizatorul este cel care are controlul total asupra banilor, realizarea platilor cu criptomoneda este tot atat de simpla precum trimiterea unui e-mail. Odata accesat portofelul digital, utilizatorul trebuie sa adauge adresa primitorului, proces care de cele mai multe ori se realizeaza prin intermediul unui cod QR, sa stabileasca suma de Bitcoin si, in cele din urma, sa trimita banii. Asadar, daca prin intermediul bancii, trimiterea banilor in alta tara poate dura cateva zile, in cazul Bitcoin, acest proces poate dura cateva secunde.

Siguranta

Riscul fraudei prin chargeback este eliminat prin ireversibilitatea si siguranta tranzactiilor Bitcoin. intreaga tehnologie din spatele criptomonedei este una extrem de avansata, fiind imposibil ca cineva sa treaca de sistemele de securitate. Astfel, comerciantii sunt protejati de eventualele pierderi care ar putea avea loc intr-un mod fraudulos, intrucat tranzactiile cu Bitcoin nu contin informatii cu caracter personal si sunt ireversibile.

Comision 0%

Datorita comisionului de 0%, clientul final beneficiaza de cel mai avantajos raport de interschimbare. In plus, comerciantii nu pot percepe taxe suplimentare fara instiintarea acestui lucru, fiind necesara o discutie cu consumatorul inainte de a adauga taxe.

Avantajele Bitcoin in fata cash-ului

Ceea ce diferentiaza criptomoneda de monedele clasice este faptul ca aceasta poate fi folosita in orice tara de pe glob. In plus, aceasta nu poate fi falsificata. De asemenea, spre deosebire de monedele conventionale, Bitcoin nu este controlata de o autoritate centrala, precum guverne sau banci, astfel ca, elemente precum ridicarea plafonului datoriei statului nu pot cauza devalorizarea criptomonedei.

NETOPIA a implementat acceptarea platilor cu Bitcoin la nivelul tuturor comerciantilor parteneri. Procesul este foarte simplu, la fel si implementarea. Clientii realizeaza plata in Bitcoin, iar NETOPIA ii transforma in lei si ii transfera comerciantului. Magazinele nu primesc Bitcoin, ci doar echivalentul, iar comisionul este de 0% pe tranzactie, exact ca la o plata electronica, lucru perfect legal si foarte sigur.

Sursa foto: thesun.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea