Financiar

#capital #impozite #speculatori imobiliare #taxe #gabriel biris

Biris: Romania a pierdut o mie de kilometri de autostrada prin neimpozitarea speculatorilor imobiliari

"Romania a pierdut o mie de kilometri de autostrada prin neimpozitarea speculatorilor imobiliari , in schimb, statul a ales sa puna biruri pe cei care produc si platesc salarii", a acuzat Gabriel Biris , avocat si fondator al firmei de avocatura Biris & Goran in cadrul conferintei "The Romanian Tax, Law & Lobby 2009".

Accesarea fondurilor europene, ca sursa alternativa pentru finantarea companiilor, sustinerea sectorului privat de catre sectorul public sau strategia fiscala a noului guvern, sunt probleme pentru care analistii financiari vor incerca sa gaseasca solutii mai eficiente decat cele adoptate de noul Executiv.

Acesta a propus o serie de modificari aduse codului fiscal prin care Guvernul sa reglementeze sistemul de impozitare, dar si masurile fiscale adoptate. Introducerea contributiilor sociale prin plafonarea unei baze de calcul stabilita in jurul valorii echivalente a maximum 4 salarii medii pe economie, dar si reglementarea impozitarii veniturilor obtinute din activitati independente, sunt masuri care ar sprijini sectorul privat in vreme de criza economica.
 
Totodata, reprezentantul casei de avocatura a cerut clarificarea impozitarii operatiunilor imobiliare efectuate in scop comercial, deoarece "speculatorii imobiliari au platit aproape 0% taxe", a spus acesta.

In aceeasi lista de modificari fiscale, Biris a propus introducerea legislatiei care sa permita inregistrarea companiilor de tip 'holding' in Romania, si acordarea de faciliati fiscale prin care sa stimuleze companiile sa ramana in tara.

"Capitalul autohton pleaca in strainatate pentru ca faciliatile fiscale sunt mai mari, inclusiv in Austria", a explicat Biris.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.