Financiar

#somaj #crestere #bim #someri #job #angajat #serviciu

BIM: Somajul a crescut la aproape 7% in prima parte a anului

Rata somajului a urcat la 6,9% in primul trimestru al acestui an, in randul persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani, crescand numai in primele trei luni cu 1,1 puncte procentuale, arata statistica Biroului International al Muncii ( BIM ), publicata de Institutul National de Statistica ( INS ). Potrivit datelor BIM, cel mai ridicat nivel al somajului, de 21,3%, se inregistreaza in randul tinerilor cu varste intre 15 si 24 de ani.

Potrivit Biroului International al Muncii, rata somajului a crescut simtitior in ultimul trimestru, de la 5,8% la sfarsitul lui 2008, la 6,9% in primele trei luni ale acestui an, cel mai mare nivel al somajului fiind inregistrat in randul tinerilor cu varsta intre 15 si 24 de ani, rata care a crescut peste 21% in ultimul trimestru, potrivit INS, noteaza NewsIn.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, rata somajului inregistrata in primele trei luni din 2009 a crescut cu 0,6%, calculata conform criteriilor BIM.

Pe sexe, diferenta dintre cele doua rate ale somajului BIM a fost de 2,4% (7,9% pentru barbati si 5,5% pentru femei), in timp ce pe medii rezidentiale , diferenta a fost de 1,5% (7,5% pentru mediul urban, fata de 6% pentru mediul rural).

Populatia activa a scazut la 9,7 milioane de persoane in trimestrul I

Si populatia activa a scazut in randul angajatilor romani, de la 9,8 milioane persoane in trimestrul trecut, la 9,705 milioane persoane in primele trei luni din 2009, in timp ce un numar de 666.000 de romani erau inregistrati ca someri, potrivit criteriilor BIM.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea