Financiar

#bilka #cifra de afaceri

Bilka a incheiat 2016 cu afaceri de 60 milioane euro, in crestere cu 41%

BILKA, liderul pietei de acoperisuri, a incheiat 2016 cu o cifra de afaceri de peste 60 milioane de euro, in crestere cu 41% fata de 2015, cand a inregistrat afaceri de 43 milioane euro. Compania a fost in 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator roman de tabla prevopsita, cu peste 63.000 de tone achizitionate.

"Rezultatele inregistrate anul trecut sunt efectele imediate ale proiectului investitional de 10 milioane de euro, demarat in 2014 si finalizat in 2016. In urma acestui proiect s-a achizitionat si integrat in fluxul de productie o noua platforma de productie de 27.000 mp, s-au instalat 25 noi linii de productie, s-au lansat 3 noi modele de tigla metalica si, astfel, am incheiat investitiile pentru divizia de rezidential. Toate acestea se vad in cresterea cifrei de afaceri din 2016 care a fost de 41%", declara Horatiu Tepes, proprietar BILKA.

2017 – consolidare si eficientizare

Dupa ce anul trecut compania a finalizat etapa de expansiune pentru divizia de rezidential, pentru 2017 principalele obiective sunt: exploatarea investitiilor de peste 13 milioane de euro, realizate in cei 10 ani de activitate pentru cresterea capacitatii de productie si gamei de produse, eficientizarea activitatii din fabrica si cresterea ponderii exporturilor in totalul afacerilor.

"Anul acesta ne concentram pe fructificarea investitiilor realizate, avem linii de productie si produse noi, care nu au nici un an complet de functionare si care abia anul acesta se vor resimti in vanzari. De asemenea, exportul continua sa fie un punct important. in 2015 acesta reprezenta 7,3% din totalul cifrei de afaceri, ajungand in 2016 la 10%. Identificam un potential mare pe pietele externe, de aceea si anul acesta avem in plan dezvoltarea exporturilor. in urma investitiilor realizate, avem mijloacele de productie si logistica necesare pentru a ne impune pe pietele externe", declara Horatiu Tepes.

Un alt aspect important in strategia pentru 2017 este sustinerea si cresterea celor 500 de parteneri din teritoriu cu care compania colaboreaza.

"BILKA este o companie care creste alte 500 de business-uri. Suntem responsabili de evolutia a peste 500 de parteneri care ne reprezinta in teritoriu, iar cresterea noastra se reflecta pozitiv si in business-urile lor. si anul acesta vom veni in sprijinul distribuitorilor cu know how-ul nostru, dar si servicii si produse care sa ii ajute sa se dezvolte", precizeaza Horatiu Tepes.

Compania are in asteptare un nou program investitional pentru dezvoltarea diviziei de industrial – productia de table cutate destinate sectorului industrial, productia de panouri termoizolante, profile industriale, casete structurale si hale la cheie, insa demararea acestuia este conditionata de achizitionarea unor noi spatii de productie.

"Acum, ca am finalizat etapa de dezvoltare a diviziei de rezidential, este un moment oportun sa incepem noi investitii pentru dezvoltarea diviziei de industrial. Pentru acest proiect avem mijloacele financiare necesare, insa spatiile disponibile din vecinatatea fabricii Bilka, fosta platforma Rulmentul, aflata in prezent in paragina, se afla in domeniul public si depindem de autoritatile locale. Daca ni se inchiriaza sau vinde suprafata solicitata vom demara investitiile, daca nu, vom fi nevoiti sa blocam temporar acest proiect. Noi continuam demersurile in vederea extinderii activitatii pe terenurile din vecinatatea noastra, dar pe viitor nu excludem varianta achizitiei unor terenuri in afara orasului", precizeaza Tepes.

Piata de acoperisuri in 2016 - cel mai ridicat nivel inregistrat in Romania

Piata de acoperisuri a crescut in ultimii ani cu 5 – 10 procente si a ajuns anul trecut sa depaseasca, pentru prima data, pragul de 32 milioane de metri patrati, inregistrati in 2008. in 2016 piata s-a aflat la cel mai ridicat nivel existent in Romania, 35 milioane de metri patrati. Aceasta crestere vine pe de-o parte din cresterea consumului, a nevoii de noi locuinte sau renovari, dar si din investitiile care s-au realizat in acest sector, in ultimii ani.

"Si pentru anul acesta asteptam o crestere a pietei de 10%. Ne bazam in primul rand pe contributia companiei la cresterea pietei. O piata nu poate creste fara ca principalii jucatori sa investeasca in inovatie, tehnologie si noi produse. Daca in 2016 cea mai mare crestere a venit din cresterea BILKA, cel mai probabil, lucrurile nu se vor schimba semnificativ anul acesta. In al doilea rand, ne bazam pe trendul pietei din ultimii ani, pe studiile oficiale care arata ca piata de constructii va inregistra in 2017 o crestere de pana la 5%, pentru sectorul rezidential se estimeaza o crestere de pana la 10%, iar numarul autorizatiilor de constructii, numai in mediul urban a crescut anul trecut cu 5%. Sunt statistici care ne permit sa fim optimisti, sa vedem si in 2017 o crestere considerabila a pietei de acoperisuri", precizeaza Horatiu Tepes.

BILKA a inregistrat in 2016 afaceri de 270 milioane de lei. Fabrica BILKA se intinde in prezent pe o suprafata de 45.000 mp cu destinatie hale de productie, depozitare si birouri. In cei 10 ani de activitate compania a acoperit peste 150.000 de case. Liniile de productie sunt complet automatizate, bazandu-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

In 2016, BILKA si-a vandut produsele la nivelul intregii tari, prin intermediul a peste 500 dealeri stabili. Reteaua de distributie BILKA acopera integral teritoriul Romaniei.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea