Financiar

#cfr tren #bilet #aparat

Biletele de tren vor putea fi cumparate de la automate

CFR Calatori va pune in functiune, vineri, doua automate de vanzare a biletelor, in Gara de Nord , a anuntat compania. Acestea vor accepta, intr-o prima etapa, doar plata cu cardul, urmand ca ulterior biletele sa poata fi platite si cu numerar.

Potrivit CFR, automatele de vanzare a legitimatiilor de calatorie in trafic intern sunt usor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimatiilor de calatorie au incorporat cititor de card bancar (POS). Aparatele sunt prevazute cu module si aplicatii necesare pentru emiterea legitimatiilor si rezervarea locurilor.

De asemenea, automatele ofera informatii referitoare la orele de plecare si sosire a trenurilor (cu posibilitatea de tiparire a informatiilor), vanzarea de legitimatii de calatorie in trafic intern, precum si plata prin card a legitimatiilor achizitionate, cu tiparirea chitantei aferente pentru tranzactia bancara.

In urmatoarele trei saptamani, programul pilot va fi extins si va avea noi functii, prin introducerea ofertelor tarifare (dus-intors, minigrup etc) si rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit si cuseta, a mai anuntat CFR.

Inca 10 automate de vanzare a legitimatiilor in sistem xSellKiosk vor fi montate si in alte statii CFR resedinta de judet , din tara, in cursul anului 2010, conform sursei citate.

Etapa a doua prevede ca, dupa jumatatea a doua a anului 2010, sistemul sa aiba optiunea de plata si in numerar, urmand ca "intr-o perioada scurta" sa fie extins la nivelul intregii retele feroviare, mai arata CFR Calatori.
 

  •   2010-01-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii