Financiar

#berd #crestere economica #romania

BERD: Romania va inregistra o crestere economica de 3% in 2009

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei va creste cu 3% in 2009, se arata intr-un raport al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare ( BERD ).

Institutia anticipeaza o incetinire a cresterii economice pentru toate economiile tarilor in care este prezenta. Spre deosebire de agentia de rating Moody's, care a anuntat, luni , ca se asteapta ca Romania sa intre in recesiune in 2009, BERD a anuntat, marti, ca se asteapta la o crestere a economiei romanesti de 7,5% in 2008, fata de 6% in 2007, urmand ca in 2009 aceasta sa se situeze la 3%, dupa ce in luna mai a prezis o crestere de 5%.

"Romania continua sa aiba perspective favorabile pe termen lung, desi pe termen scurt va cunoaste o reducere a cresterii sale economice. Prinsipalele provocari carora va trebui sa le faca fata vor fi mentinerea disciplinei fiscale si atragerea de noi investitii in companii si infrastructura", a declarat Peter Sanfey , economistul BERD pentru Europa de Sud-Est. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea