Financiar

#bce #banca centrala europeana #bnr #prm #rezerva de stat #dezvoltarea turismului #modernizarea turismului

BCE dezaproba intentia PRM de a finanta sectorul turistic din rezerva de stat

BCE nu sprijina propunere legislativa a PRM privind valorificarea rezervei valutare a Bancii Nationale a Romaniei pentru dezvoltarea si modernizarea turismului , se arata intr-o scrisoare de raspuns trimisa Parlamentului Romaniei.

Proiectul de lege prevede alocarea unei sume de 3 miliarde de euro din rezerva valutara a Romaniei, administrata de catre BNR, pentru constituirea unui Fond de dezvoltare si Modernizare a Turismului, ce ar urma sa fie administrat de CEC Bank.

"Proiectul afecteaza modul in care BNR administreaza rezerva valutara prin cerinta ca o parte din aceasta rezerva sa fie controlata de un organism exterior si utilizata pentru creditarea sectorului turistic. In acest sens, proiectul este incompatibil cu cerinta privind garantarea independentei BNR Din aceste motiv, BCE nu sprijina proiectul de lege", se mentioneaza in scrisoarea BCE.

  •   2008-11-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.