Financiar

#finantare #romania #sistem bancar #traian băsescu

Basescu: Desi solid, sistemul bancar romanesc are nevoie de finantarea bancilor mama

Desi sistemul bancar romanesc este solid, el are nevoie de finantarea bancilor mama, a declarat presedintele Traian Basescu, precizand ca liniile lor de creditare adresate economiei romanesti sunt esentiale.

"Din acest punct de vedere, presedintele Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet si presedintele Comisiei Europene au asigurat ca la urmatorul ECOFIN se vor adopta masuri in aceasta directie . Punctul de vedere comun a fost ca bancile subsidiare care isi desfasoara activitatea in tarile nou intrate si au bancile-mama in zona euro trebuie sa fie sustinute in continuare", a mai spus seful statului.

Presedintele a reamintit ca a ridicat aceasta problema in ultima vreme si ca o parte din banci i-au trimis scrisori - ca si guvernatorului BNR - prin care se notifica ca finantarile nu vor fi intrerupte. "Acum cateva saptamani am ridicat public aceasta problema si parte din banci mi-au transmis scrisori mie si guvernatorului BNR ca nu vor intrerupe finantarea", a spus presedintele...

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea