Financiar

#ue #fonduri europene #romania #traian băsescu

Basescu: Daca am folosi cele 30 mld de euro de la UE, am trece mai usor peste criza

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale Palestiniene, euro , fonduri nerambursabile , de la UE, ar trece peste criza economica "mult mai usor", informeaza Mediafax.

"In anul cel mai bun pentru investitiile din Romania, in 2008, investitorii straini au investit 8,4 miliarde euro in Romania. Noi avem insa 30 de miliarde de euro nerambursabili pe care trebuie sa ii investim in Romania in perioada 2010-2013.

As face mentiunea ca doar utilizand banii de la UE la un volum de 7-10 miliarde euro pe an, Romania ar putea sa treaca mult mai usor peste criza economica", a declarat Traian Basescu.

Seful statului roman fusese intrebat de un jurnalist palestinian despre modul in care tara noastra poate atrage investitii din zona araba.

"In seara aceasta (luni seara - n.r.) soseste in Romania un grup de oameni de afaceri reprezentand un din Emiratele Arabe care vizeaza investitii in agricultura, iar proaspat promulgata lege a parteneriatului public privat va fi de natura sa stimuleze foarte mult investitiile straine in Romania", a mentionat presedintele Basescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea