Financiar

#banci #creditare #relansare #criza #traian băsescu

Basescu: Bancile nu au facut mare lucru pentru relansarea creditarii

Presedintele Traian Basescu a criticat bancile din Romania, afirmand ca nu au facut mare lucru desi la inceputul anului si-au luat angajamentul de a colabora cu Guvernul pentru relansarea economiei. In acet sens, presedintele s-a intalnit in repetate randuri cu sefii bancilor ce s-au aratat interesati de relansarea economica prin creditare. Cu toate acestea, imprumuturile pentru afaceri si persoane fizice continua sa fie inghetate, dupa cum arata datele de pe primele trei luni.

In cadrul acordului de finantare externa, noua banci straine cu prezenta importanta pe piata locala si-au luat angajamentul in fata Fondului Monetar International, al BNR, dar si al autoritatilor de supraveghere din statele de origine ca vor continua sa asigure finantarea filialelor din Romania.

"In mod categoric vom avea cresteri de somaj, dar, probabil, asa cum am cerut bancilor la un moment dat un parteneriat cu Guvernul - pe care va marturisesc ca au spus da, dar inca nu se intampla mare lucru - la fel va cer si dumneavoastra un parteneriat, in a incerca sa diminuam la maxim efectele crizei asupra oamenilor, pentru a nu ajunge in criza sociala", a spus Basescu, citat de Mediafax, la o conferinta a Consiliului Investitorilor Straini.

Mai multi bancheri contactati de Ziarul Financiar au refuzat sa comenteze afirmatiile presedintelui, spunand ca nu reactioneaza la "declaratii politice."

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea