Financiar

#jose manuel barroso #comisia europeana #directorat general #energie

Barroso creeaza un directorat general pentru energie in cadrul CE

Comisia Europeana a luat miercuri decizia de a crea, la propunerea presedintelui sau Jose Manuel Barroso , un directorat general pentru energie, separand astfel structura actuala dedicata atat energiei cat si transportului.

Noul directorat va fi infiintat cel tarziu la 1 noiembrie 2009. Decizia a fost anuntata miercuri dupa intalnirea saptamanala a comisarilor europeni de catre purtatorul de cuvant al CE Johannes Laitenberger, informeaza NewsIn.

Laitenberger a precizat ca directorul general al serviciilor administrative din executivul european, Claude Chene, va conduce o echipa speciala mandatata sa faca pana la 1 mai 2009 propuneri cu privire la atributiile si structura noului directorat-general, ce ar urma sa fie infiintat nu mai tarziu de 1 noiembrie 2009 , data ce coincide cu finalul mandatului actualei comisii Barroso.

Momentul ales pentru luarea acestei decizii, ce putea avea loc anul viitor in timpul formarii noii comisii are si o componenta electorala, Jose Manuel Barroso anuntand deja ca ar dori un nou mandat in fruntea executivului european, in contextul in care energia si schimbarile climaterice constituie tema numarul unu pe agenda politica si in mediile europene. 

  •   2008-12-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii