Financiar

#bancnota noua Europa #banca centrala europeana

Bani noi in Europa! Cum arata bancnota de 50 de euro

Banca Centrala Europeana a lansat noua bancnota de 50 de euro, a patra din seria “Europa”, dupa cea de 5 euro care a intrat in circulatie in luna mai 2013, urmata la sfarsitul lunii septembrie 2015 bancnota de 10 euro, iar in luna noiembrie 2015 de noua bancnota de 20 euro.

Potrivit unui comunicat al BCE, bancnota de 50 de euro va fi introdusa in circulatie in 4 aprilie 2017.

Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizata dintre toate cupiurile euro, reprezentand 45% din totalul bancnotelor aflate in circulatie.

Elementele de siguranta

Noua bancnota de 50 de euro include o fereastra-portret, element de siguranta inovator utilizat pentru prima data in cazul bancnotei de 20 euro din seria “Europa”. Atunci cand bancnota este indreptata spre o sursa de lumina, o fereastra transparenta din apropierea marginii superioare a hologramei reda portretul Europei, personaj din mitologia greaca, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei. Acelasi portret apare si in filigran.

Aversul bancnotei include un “numar verde-smarald”, respectiv un numar stralucitor care, la inclinarea bancnotei, isi schimba culoarea din verde-smarald in albastru-inchis si creeaza un efect luminos care se deplaseaza in sus si in jos.

Sursa foto: independent.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea