Financiar

# deduceri personale #impozitare angajati #angajati impozite #noul cod fiscal

Bani mai multi pentru romanii cu salarii sub 3.000 lei pe luna

Noul Cod Fiscal are vesti bune pentru angajati! Incepand din acest an, angajatii care castiga sub 3.000 de vor primi mai multi bani lunar.

In functie de nivelul salarial, romanii vor primi in plus la salariu intre 3 si 24 de lei pe luna, in urma schimbarii aduse de noul cod fiscal privind modul in care se calculeaza deducerile personale lunare aferente salariatilor care castiga sub 3.000 de lei brut pe luna, potrivit calculelor ZF.

Masura, care se aplica pentru mai bine de 80% dintre salariatii din economie, este valabila doar pentru persoanele cu salarii mai mici de 3.000 de lei brut pe luna, iar valoarea sumelor neimpozabile creste odata cu numarul de persoane aflate in intretinerea salaria­tilor care beneficiaza de aceasta masura.

Cu cat salariile angajatilor sunt mai mici si au mai multe persoane in intretinere, cu atat veniturile nete incasate vor fi mai mari, spun expertii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea