Financiar

#prima casa #garantie #executare silita

Bancile vor putea executa silit "Prima Casa", daca statul nu plateste

Executarea silita a imobilelor achizitionate prin Programul " Prima Casa " va trece in sarcina bancilor in situatia in care statul refuza sa plateasca garantia, arata noile norme de aplicare, care clarifica conditiile derularii programului guvernamental. Potrivit vechilor norme de aplicare a Programului "Prima Casa", garantia de stat se platea finantatorului (bancii n.r.) de catre Ministerul Finantelor, din Fondul de Garantare , urmand ca statul sa recupereze suma respectiva prin executarea silita a imobilului. Execuarea silita urma sa fie facuta de ANAF.

Modificarile aduse miercuri de Guvern prevad ca, in situatia in care statul refuza sa plateasca garantia catre banca, dreptul de executarea silita revine bancii care a acordat creditul.

Astfel, articolul 10 al Anexei 1 din HG 717/2009 contine urmatoarea completare : "in cazul primirii de catre finantator a refuzului de plata a garantiei de la FNGCIMM, in temeiul conventiei de garantare, finantatorul are dreptul sa inscrie in cartea funciara privilegiul reglementat de art. 1737 punctul 2 Cod Civil ..."

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-07-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii