Financiar

#comision #card #banca.

Bancile vor fi obligate sa declare toate comisioanele pentru carduri

ong>Posesorii de carduri vor afla care sunt comisioanele care le sunt aplicate de catre bancile care le-au eliberat cardurile. Protectia Consumatorului intentioneaza sa oblige bancile sa isi informeze clientii in legatura cu totalitatea comisioanelor pentru carduri, fie ele de credit, fie de debit .

In acest moment Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) se afla in discutii cu bancile pe tema declararii comisioanelor pe care le au de platit consumatorii. Reprezentantii ANPC spun ca au probleme in ce priveste punctul de vedere al bancilor, insa “se discuta”.

“Consumatorul trebuie sa stie exact costurile totale ale unui serviciu financiar. In ordonanta 174/2008 erau deja prevazute DAE - dobanda anuala efectiva, n.r.- si alte costuri ale creditelor, iar acum au fost suplimentate aceste prevederi si pentru carduri. Am primit un punct de vedere al bancilor, avem o problema, dar vom mai discuta”, a declarat Bogdan Pandelica, presedintele ANPC, citat de Gandul.

Reprezentantii ANPC spun ca vor continua discutiile cu institutiile financiar-bancare pentru ca o claritate in ce priveste taxele si comisioanele pe care trebuie sa le plateasca consumatorul este in beneficiul atat al bancilor, cat si al clientilor. In schimb, bancile afirma ca noile reglementari implica alte costuri.

Potrivit Gandul, anul trecut, la Protectia Consumatorilor au fost inregistrate peste 4.000 de sesizari de la cei nemultumiti de serviciile bancare. Multi clienti s-au plans ca s-au trezit cu datorii provenite din comisioanele provenite de la cardurile oferite “cadou” de catre banci, ale caror costuri si taxe nu au fost clar explicate de catre banca.
  •   2009-08-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii