Financiar

#case #credit #rate #locuina #imprumut #banca.

Bancile nu mai pot modifica dobanzile fara acordul clientului

Guvernul a decis in cadrul sedintei de ieri ca bancile isi pierd dreptul de a modifica comisionele stabilite in contractulul de imprumut fara acordul consumatorului. Ele nu mai pot nici introduce noi comisioane pe parcursul contractului. 

S-a hotarat ca nici nu mai ramane la discretia bancii si se va face doar in functie de indicii de referinta ai pietei. Dan Vlaicu, presedintete Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a anuntat ca institutia pe care o conduce va prelua atributiile de control asupra creditelor de consum si a celor ipotecare de la BNR.

"Modificarea dobanzii variabile trebuie facuta in functie de indicii de referinta ai pietei, independent de vointa bancii, iar in contract trebuie precizata si concreta in functie de care se modifica acesti de referinta", a declarat miercuri Vlaicu, la finalul sedintei de Guvern.

Guvernul a hotarat si modificarea legislatiei serviciilor imobiliare , scrie vor fi nevoiti sa informeze consumatorul asupra preturilor practicate in piata, situatia juridica a imobilului, nivelul estimativ al costurilor care urmeaza sa fie suportate de consumator . Clientul are dreptul sa cunoasca si sursele de zgomot, umezeala sau poluare.

  •   2008-11-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii