Financiar

#bnr #banci #credite #lichiditati #dobanzi #rate #criza

Bancile dispun de lichiditati, dar sunt precaute cu creditarea

Bancherii dispun de suficiente lichiditati in lei, insa evolutia economiei reprezinta un motiv de ingrijorare suficient de mare incat bancile sa mentina creditarea la niveluri relativ scazute. "Este vorba de o precautie - in momentul de fata exista o lichiditate si e gestionata, dar pe termen foarte scurt", spune Lucian Anghel , economistul-sef al BCR, citat de Ziarul Financiar.

In ultima luna, Banca Nationala a Romaniei a devenit mult mai activa in gestionarea lichiditatii de pe piata interbancara , injectand lei, dar si sterilizand la nevoie fondurile excedentare.

BNR a injectat vineri 4,7 miliarde lei in sistem, aceasta dupa ce la inceputul saptamanii sterilizase peste 2 mld. lei, in cadrul primei operatiuni de atragerea de depozite
organizata de la sfarsitul anului trecut. Dealerii leaga injectia masiva de lichiditati de cererea mai mare de lei asteptata pentru aceasta perioada, in care companiile au de facut plati importante catre buget, potrivit ZF.

"Bani exista, dar sunt intr-un cerc vicios, in care increderea si cererea sunt problemele. Singura solutie sunt politicile stimulative", apreciaza Dorin Badea, seful Trezoreriei UniCredit Tiriac Bank pentru ZF.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii